1.12.2011

Brezilya 2011: 17 günlük kasırga

Beş yıl sonra Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan Brezilya'da önümüzdeki dönemde üst üste gelecek dev spor organizasyonlarının ilki 2-18 Aralık tarihlerinde yapılacak olan Dünya Kadınlar Hentbol Şampiyonası. 5 kıtadan 24 takımın yer aldığı zorlu şampiyonada dünyanın en iyi hentbolcuları zirve yarışı yapacak. İşte şampiyonanın görünümü...

A GRUBU: Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu Norveç'i barındıran grup, turnuvanın en sert kümesi. Bu turnuvaya gelmeden önce organize ettiği Mobelringen Kupası'nda iyi görüntü vermese de şampiyon olan Norveç, tehlikeli "Buducnost" Karadağ, Afrika'nın kadın hentbolundaki öncüsü Angola, "hep yeşil" Almanya ile oynayacak. Dört takımın son 16 turuna kalacağı gruplarda net bir 4+2 ayrım yapılamayan yer burası. Zira torbaya göre 'son iki' takım olan sağı-solu belli olmaz Çin ile İzlanda, bulundukları torbanın en iyileri. Her şey olur, hiçbir şey olmaz. Amiyane tabirle "kuponlara yazmayın, ama izlemekten de geri kalmayın"...

B GRUBU: 2001'den bu yana yapılan 5 şampiyonada 4 kez dünya şampiyonu olan Ruslar, bu kez de ipi göğüslerse, şampiyona tarihinde 'dörtlü zincir' yapan ilk ekip olacak. Güçlü fiziğe sahip oyuncularla etkin savunma yapan Rusya'nın üç oyun kurucu pozisyonunda da Avrupa'daki boy ölçüştükleriyle aynı ayarda isimleri yok. Yine de yarı finali bulurlar gibi duruyor. Tek şampiyonluğunu 1995'te kazanan, ama şampiyonaların gediklisi olan Kore, iki kuşağın iyi bir karışımına sahip. Türkiye'yi eleyerek finallere giden çıkıştaki Hollanda ise, Kore ve Rusya'yı en çok zorlayacak ekip. Eski gücünü yitiren İspanya, Kazakistan'ı ve "Hentbol öğreniyoruz" seviyesindeki Avustralya'nın önünde her halükarda gruptan çıkar.

C GRUBU: Gruptan çıkacakları tahmin etmek güç değil. Ama liderlik işleri biraz karışık. 1962'nin altın madalyalı takımı ve 2005'in finalisti Romanya, grubun öncelikli favorisi. Fransa, Metz'de forma giyen üç yıldız ismiyle rakiplerine ciddi sıkıntı yaratabilir. Ama pivot bölgeleri biraz yumuşak. Avrupa'da oynayan oyuncularıyla tanıdığımız Brezilya'yı milli takım bazında olimpiyat dışında pek göremesek de, kendi evlerinde işi çok sıkı tutacakları kesin. Zaten (bu yıl çok kötü olsa da) Amorim gibi bir oyuncunun olduğu takımı es geçmek mümkün değil. İlk ikiden Romanya ya da Fransa'nın ayağını kaydırabilir. "Kıta kaybedenleri" sınıfındakiler ise dördüncü bileti kapmaya uğraşacak: Afrika üçüncüsü Tunus, Asya ikincisi Japonya ve Amerika'nın gümüş madalyalısı Küba'dan ikisi, üst tura çıkamayacak.

D GRUBU: "Danimarka lider, İsveç ikinci olur" sonucuna şak diye varmanız mümkün. Muhtemel, ama turnuva esnasında sürprizler de yaşanabilir. Hırvatistan'ın kadrosu Krim'de oynayan isimler sayesinde dolu gibi görünse de, bu resim aldatıcı. Hırvatların Arjantin ve Fildişi Sahili ile yapacağı maçlar sıkıntı dolu olacak gibi görünüyor. Uruguay ise Sao Paulo'dan "yol yakınken" dönecek ekiplerden biri.

Keyifli ve son saniyeleri heyecanlı maçlar izlemek dileğiyle...

RESMİ SİTE http://handballbrazil2011.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder