20.10.2011

EHF Erkekler Şampiyonlar Ligi: C Grubu

Sıra geldi en tuhaf gruba. Kağıt üzerinde birbirine yakın gözüküyordu grup zaten başta ama, işler beklediğimizden daha da fazla karışacak gibi gözüküyor.

HCM Constanta





Genel Görünüm: 2002 yılında kurulan Romen ekibi, kurulduğundan bu yana ilk olarak 2004'te olmak üzere 6 kez Romanya Ligi şampiyonu ve 5 kez de Romanya Kupası şampiyonu oldu. Steva ve Dinamo Bükreş kardeşler (düşmanlar) sonrasında ülkenin en başarılı üçüncü takımı olan Köstence ekibi, Avrupa Kupaları'ndaki en büyük başarısına 2005/06 yılında Kupa Galipleri Kupası'nda yarı final görerek ulaşmıştı. Şampiyonlar Ligi'nde ise sadece bir kez, 2 sezon önce gruptan çıktılar ve son 16'da Veszprem'e kaybettiler.

Kadro: Çoğunluğu yerel yıldızlardan oluşan bir kadrosu var ekibin. Romen milli takımının iskelet oyuncuları dışında Çek pivot Martin Prachar, Sırp kanat Uros Vukoviç ve Hırvat merkez oyuncusu Kreso İvankoviç takımın önemli yıldızları.

Şu Ana Kadar: Şu ana kadar ligde 7 maçta 7 galibiyet alan takım bu maçlarda 261 gol attı. Şampiyonlar Ligi'nde ise 4'te 0 çıkaran takım, yine lige dönecek gibi gözüküyor. En skorer oyuncu ise ligde 37 Şampiyonlar Ligi'nde 18 gol atan Csipreghi.

Tahmin: Tahmini çok zor değil, grup sonuncusu olmamak için yarışacaklar.

St. Petersburg: 





Genel Görünüm: Oldukça eski bir takım olan St. Petersburg, 1993 yılında Nova St. Petersburg adıyla bir Rusya Premier Ligi şampiyonluğuna sahip. Ancak Chekhovskie Medvedi kurulduktan sonra sürekli onların arka planında kaldılar. Son dönemde kurdukları genç kadroyla başarıya ulaşmaya çalışıyorlar. Ekip çok uzun süre Avrupa Kupaları'na katılamadıktan sonra geçen sene ikinci olarak bu sezon ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katıldı.

Kadro: Çok parlak bir kadroları yok. İki Ukraynalı, Komok ve Vişnevski dışında tüm oyuncular Rus. Takımda Rusların en önemli kalecilerinden Alexey Kostgov dışında neredeyse tüm oyuncular genç. Yaş ortalaması en düşük takımlardan bir tanesi St. Petersburg ekibi. Bu açıdan hızlı, ama tecrübesizler.

Şu Ana Kadar: Ligde sadece 1 maç kaybettiler ve Chekhovskie'nin arkasında ikinci sıradalar. Şampiyonlar Ligi içinse aynı şey söylemek zor, çünkü 4 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik alabildiler, ki içeride grubun zayıf ekiplerinden Metalurg'u yenememeleri onlar için büyük sorun olabilir ileride.

Takımın en skoreri Ligde 41, Şampiyonlar Ligi'nde 25 gol atan Alexey Shindin.

Tahmin: Çok genç ve tecrübesiz olmaları onlar için büyük dezavantaj, bu sene ellerinden geleni yapsalar da son ikiden kurtulamayacaklarını düşünüyorum. Metalurg'u içeride yenememiş olmaları da büyük sorun. Ancak gelecekte eğer oyuncularını kaptırmazlarsa iyi işler yapabilirler.

HC Metalurg





Genel Görünüm: Bu grubun elemelerden gelen ekibi, Üsküp'ten Metalurg. Makedonya Ligi'nde son üç sezonun ve toplamda 4 sezonun şampiyonu olan ekibin aynı zamanda iki de Makedonya Kupası var. Elemelerde İsrail'den Rişon'u 27-19, Norveç'ten Haslum'u ise 29-28 geçmiş ve gruplara kaldı tarihinde üçüncü kez. Avrupa Kupaları'ndaki en büyük başarıları 2007/08 sezonunda EHF Kupası'ndaki çeyrek final. Şu ana kadar hiç Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkamadılar.

Kadro: Bu sene kadrolarını Şampiyonlar Ligi'ndeki 9. sezonuna çıkan tecrübeli Sloven sol oyun kurucu Miladin Kozlina, Cimos Koper'den kaleci Darko Staniç ve eski Buducnostlu Zarko Markoviç üçlüsü ile güçlendirdiler. Zaten genç ve dinamik bir Makedon grubuna sahipler.

Şu Ana Kadar: Takım şu ana kadar ligde 4 maçta 10 puanla 4. sırada. Şampiyonlar Ligi'ne ise beklenenden iyi başladılar. 3 maçta 1 galibiyet ve 1 beraberlik aldılar, ki sadece grubun favorisi son Bundesliga şampiyonu Hamburg'a yenildiler.

Tahmin: Gruptan çıkma ihtimalleri yüksek, özellikle arka arkaya içeride oynayacakları Plock ve Constanta maçlarında galip gelirlerse iş biter.

Cimos Koper





Genel Görünüm: 1950 yılında kurulan Cimos Koper, geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez lig şampiyonluğuna ulaştı ve aynı zamanda Kupa-Lig-Avrupa üçlemesini de yaptı. Toplamda üç Lig Kupası Şampiyonluğu olan takım, bir de Sloven Süperkupası sahibi.

Avrupa Kupaları'ndaki en büyük başarıları ise geçen seneki EHF  Çalenç Kupası şampiyonluğu. Tarihinde ikinci kez Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan ekip, ilk kez gruplardan çıkmak istiyor.

Kadro: Geçtiğimiz seneki kazanan kadroyu çok fazla bozmamaya çalışan Koper, takıma genç Sloven pivot Matevz Cemas, Hırvat sağ oyun kurucu Nikola Cono ve geçen sene Göppingen'de EHF Kupası oynayan eski oyuncuları Jure Vran'ı kattılar kadorlarına. Güçlü kalmaya devam ettiler bir başka deyişle.

Şu Ana Kadar: Ligi daha başlamayan Cimos Koper, Şampiyonlar Ligi'nde iyi gidiyor. İlk maçta deplasmanda gruptan çıkma konusunda rakibi olan Metalurg'a yenilseler de, sonrasında diğer ana rakipleri Wisla Plock ve Constanta'yı geçmeyi başardılar, 3. sıradalar.

En skorer oyuncu şu ana kadr 3 maçta 18 gol atan Krovkopiç.

Tahmin: İlk üçte yer alacaklarını düşünüyorum.

Orlen Wisla Plock:





Genel Görünüm: 1964 yılında kurulan ekip, Petrochemicals Wisla ve Wisla Plock adıyla birer ve Orlen sponsorluğunda da beş lig şampiyonluğuna sahip. Toplamda 10 kez de Polonya Kupası almış lan Wisla ekibi, yedinci kez Şampiyonlar Ligi'nde. 1995/96 sezonu dışında Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkamamış olan Wisla, Avrupa'daki en büyük başarısını o sene Şampiyonlar Ligi'nde final oynayarak bulmuştu.

Kadro: Zaten iyi bir Polonyalı kadrosuna sahip olan Wisla, Şampiyonlar Ligi oynayacak olmanın verdiği dürtüyle iyi bir yabancı kadrosu kurdu. Veszprem'den tecrübeli orta oyun kurucu Nikola Eklemoviç'i, Drammen'den Cristian Spanne'yi ve Kolding'in Bosnalısı Muhammed Toromanoviç'i aldılar. 0

Şu Ana Kadar: Ligde kayıpsız devam eden Wisla Plock, Şampiyonlar Ligi'nde ise üç maçta 2 galibiyet ve bir mağlubiyet aldı şimdiye kadar. Takımı Toromanoviç ve Kubisztal sürüklüyor.

Tahmin: Yıllar sonra gruplardan çıkacaklarını düşünüyorum. İlk iki savaşı verirler.

HSV Hamburg:





Genel Görünüm: 1999 yılında kurulan Hamburg, yıllarca uğraştıktan sonra nihayet geçtiğimiz sezon Bundesliga'yı şampiyon bitirmeyi başardı. Bundan önce 2006 ve 2010'da iki kez DHB Pokal şampiyonu ve 4 kez de DHB Süperkupası şampiyonluğu bulunan ekip, Avrupa'daki en büyük başarısını 2007 yılında Kupa Galipleri Kupası'nı kazanarak elde etmişti.

Arka arkaya 5 kez Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Hamburg, geçtiğimiz sezon F4 görerek Şampiyonlar Ligi'ndeki en iyi sezonunu geçirmişti.

Kadro:  Bundesliga şampiyonluğuna ulaşan ekipten sadece iki oyuncu kaybettiler. Krysztof Liewski Löwen'e, Per Sandstörm ise Melsungen'e transfer oldu. Gelen oyunculara baktığımızda ise iki Flensburglu, Dan Beutler ve Oscar Carlen'i görüyoruz. Zaten güçlü olan ekibe güç kattılar.

Şu Ana Kadar: Ligde 9 maçta 7 galibiyet 2 beraberlikle Kiel'in arkasında 2. sıradalar. Şampiyonlar Ligi'nde ise 3'te 3 ile devam ediyorlar.

Takımın şu ana kadar en skorer oyuncusu ligde 9 maçta 66, Şampiyonlar Ligi'nde ise 3 maçta 12 gol atan Hans Lindberg.

Tahmin: Final Four'a yürüyebileceklerini düşünüyorum.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder