9.10.2011

Kupaların görünümü

Hentbol Avrupa Kupaları'nda mücadeleler tüm hızıyla sürüyor. Eltopu Postası, tüm kupalarda yer alan Türkiye temsilcilerinin oynayacağı eşleşmelerin bir listesini çıkardı.

EHF Kupası / Dinamo-Poltava - İzmir BŞB
Tarihinde 5. kez Avrupa kupalarında olan İzmir Büyükşehir Belediyespor, Dinamo Poltova ile oynayacak. 19 yıllık bir kulüp olan Poltova, 2008'de Kupa-4'teki çeyrek finali dışında Avrupa'da görünmemiş bir ekip. Türkiye'nin kasım ayında Dünya Şampiyonası elemelerinde karşılaşacağı Ukrayna Milli Takımı'nda ise kaleci Vadim Brazhnyk dışında oynayan oyuncuları yok. 12 ve 14 Ekim'de iki maçı da Poltava'da oynayacak olan İzmir'in şansı yarı yarıya gibi görünüyor.

Kupa Galipleri / Maliye Milli Piyango-Gummersbach
Türk takımlarının kuraları arasında en zorlu olanı. Kasım'ın son haftası ve Aralık başında oynanacak mücadelelerde Milli Piyango, bu kupayı 3 kez kazanan Alman ekibine karşı şans arayacak. Müzesinde 12 tane Avrupa kupası bulunan Lacivert-beyazlı Gummersbach, kadroyu tamamen gençleştirdi. Kiel'den tanıdığımız Igor Anic'li kadrosu, bu haliyle bile Milli Piyango'ya sorun çıkaracaktır. Bundesliga'ya kötü başlayıp ilk 5 haftada 4 yenilgi alan Gummersbach, eşleşmenin favorisi...

Çalenç Kupası / BB Ankaraspor-Maccabi Tel Aviv
Son 6 yılda beşinci kez Avrupa arenasına çıkan Büyükşehir Belediye Ankaraspor, yeni kurulan Maccabi Tel Aviv Hentbol şubesiyle karşılaşacak. Önemli bir oyuncusu olmayan Maccabi önünde BB Ankaraspor, mücadeleyi kazanmaya daha yakın görünüyor. Daha önceki mücadelelerinde Avrupa'da hiç tur geçemeyen ekip, bu kez şanssızlığını kırmak isteyecek. İlk maç 26 veya 27 Kasım'da Ankara'da.

Çalenç Kupası / Trabzonspor-Sporting Lizbon
Futbol şubeleri de başarıyla Avrupa Kupaları'nda oynayan iki kulübün eşleşmesinde ibre Portekiz kulübünden yana. Portekiz hentbolunun devlerinden olan Sporting, 2010'da Kupa-4'ü kazanma başarısı göstermiş bir ekip.

KADINLAR

EHF KUpası / M.Milli Piyango - Naisa Niş

Sırp takımı Niş önünde iki maçını da (11-13 Kasım) Ankara'da yapacak olan Maliye Milli Piyango, sezonun başında Şampiyonlar Ligi ön elemesinde kalmıştı. Mücadelesine Kupa-3'te devam edecek Piyango, iç saha avantajıyla tur atlamaya çalışacak. İki kez Şampiyonlar Ligi'nde oynayan, 2007'de ise Çalenç Kupası kazanan Niş, geleneği olan bir ekip. Birbirine yakın iki ekibin mücadelesinde maçtaki kırılma anları galibi belirleyecek gibi görünüyor. İki yıl önce Niş'i averaj ile geçen Üsküdar Belediye'nin durumuna benzer bir finiş olabilir.

Kupa Galipleri / Levanger - İzmir BŞB
Kupa-2'deki iki Türkiye ekibinden biri olan İzmir, güçlü Norveç ekibiyle iki maçı da dış sahada oynadı. 1 ve 2 Ekim'deki maçları 35-18 ve 34-17'lik skorla kaybeden Egeliler, 69-35'lik toplam skorla kupadan elendi.

Kupa Galipleri / Üsküdar Bld - Asfalistiki
Zayıf Güney Kıbrıs takımına karşı ilk maçı İstanbul'da 40-27 kazanan Üsküdar, eşleşmenin kesin favorisi. Daha önce üç kez 4. tur oynadığı bu kupada Üsküdar'ın hedefi, çeyrek finale kalabilmek. Zvezda Zvenigorod, Leipzig, Levanger, Alcoa, Ferençvaroş, Toulon gibi ekiplerin olduğu kupada bunu başarmak kolay değil, ama Üsküdar'ın kadrosu bunun için yeterli görünüyor.

Çalenç Kupası / Anadolu Üniversitesi - Lokomotiva Zagreb
Eski gücünde olmayan iki köklü hentbol kulübünün mücadelesi. İki kez Avrupa Kupası finali bulunan Lokomotiva, 1949 yılında kurulmuş bir ekip. Milli takımda iki oyuncusu bulunan takım, genç bir kadroya sahip. Hentbol geleneği üst düzeyde olan Hırvat takımı, tura bir adım yakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder