22.09.2014

Şampiyonlar Ligi'ne Genel Önbakış - 2

              


B Grubu

Veszprem

Öncelikle, bu kadar zamandır böyle yatırım yapan, PSG'ye kadar en deli bütçelerin sahibi olarak görünen takımlardan Veszprem'in neden başarısız olduğunu açıklayayım; haritada bulamayacağın köye Laszlo Nagy'ı getirirsen, o adamdan hayır gelmez.

Geyik bir yana, ligde Pick Szeged tarafından her sene biraz daha zorlanan Veszprem, bu sene yine favorilerden biri olarak gelecek. Uluslararası oyuncu havuzu anlamında bence en iyi takım onlarda. Domestik oyuncu bazında kaliteyi de geçen seneki transferlerle yükseltmişlerdi zaten. Aliloviç, Ruesga-Ugalde-Chema, Jamali-İliç-Nagy gibi süperyıldız adamlara rağmen sadece bir şampiyonlar ligi dördüncülüğü aldılar. Bunun sebebi, "başarısızız, neden biraz daha oyuncu almayalım ki?" düşüncesiydi bence, ki şimdi takım oturdu. Tabii ki grupta Rhein-Neckar Löwen'le liderlik için çekişecekler ama bence oyuncu havuzu çok daha kaliteli Almanlara göre.

Lider çıkmazlar da tuhaf bir takımla eşleşip yine Final Four'a gidemezlerse iyi gülerim artık.

Rhein Neckar Löwen

Aalborg'un koçu Nikolaj Jacobssen'i takımın başına getirdikten sonra yenilenme işlemeni giren Rhein Neckar Löwen hakikaten ciddi şekilde güç kaybetti. Takımın ruhu Roggisch'in emekli olması, Zarko Şeşum başta olmak üzere neredeyse bütün Balkanların takımdan ayrılması ve onların yerine alınan oyunculardan sadece Mads Mensah Larsen'in Şampiyonlar Ligi tecrübesine sahip olması bence profil olarak küçüldüklerini gösteriyor.

Ben Mensah Larsen'i çok severim. Büyük yatırımlı Kopenhag takımında çok gençti ve gereksiz sorumluluk yüklenmişti. Biraz geriye çekilip oyununu olgunlaştırdı ve şimdi Almanya'da. Baby Narcisse'in neler yapacağını göreceğiz. Onun dışında Uwe Gensheimer'den yine 75 gol ve üstü, Niklas Landin'den en az yüzde 40'lık kurtarış ve Myrtol'ün de içeride adam yemesini bekleyecekler ki aksi takdirde işler kötü noktaya gidebilir.

Veszprem'i geçemezler, ama ikinci olurlar.

Vardar

Geçen sezon Makedonya deplasmanı aslında Sparta deplasmanıydı. Giren oldu da, yara almadan çıkanı göremedik. Bu sezon Vardar geçen sezon gruptan çıkmanı getirisi olan şan ve şöhretle oldukça iyi transferler yaptı. Geçen sene içeride oynadıkları oyunun yarısını dışarıda oynayabilirlerse bence dördüncü sıradan kaçıp görece daha güçsüz bir takımla eşleşebilir ve çeyrek finale çıkma şansı yakalayabilirler.

Bireysel olarak oyunculara bakmak yersiz, anahtar deplasman maçları.

Montpellier

Şimdi, Montpellier'siz bir Şampiyonlar Ligi'ne ben şampiyonlar ligi demiyorum. Geçen sene demedim mesela.

Bu sezona galonlarca kan kaybederek başladılar desem yalan olmaz. Thierry Omeyer oynadığı her takımın yüzde 60'ıdır ve onu PSG'ye kaptırdılar. Venio Losert geçecek yerine. Yine de en azından tecrübeli oyuncuları tutmayı başlardılar. Özellikle Vid Kavticnik önderliğindeki Sloven grubu takımı çekecektir. Yine diğer tecrübeliler İssam Tej ve Michael Guigou'nun da ligi ne kadar iyi bildiğini düşünecek olursak, gruptan çıkmaları sürpriz olmayacak. Hatta ilk üç.

Aynı zamanda bu sezon artık Mathieu Grebille'den çok acayip şeyler bekliyorum. 23 yaşında oldu artık.

Celje

Bu sene Celje ile ilgili söylenebilecek tek şey sanıyorum yazık olacağı. Eski şampiyonlardan Slovenler fazlaca gençleştirdikleri kadroyla bence çok ileri gidemeyecekler.

Gasper Marguç'un kardeşi 96'lı Gal ve çok yakında büyük bir takıma gidecek olan İvan Slişkoviç'i izlemek gerek. Gerçi şöyle söylemek daha doğru olacak, 2-3 sene içerisinde büyük oyuncu olacak bu adamları tek tek izlemek ve not almak her hentbolseverin görevi olsun.

Gruptan çıkamayacaklar diye kenara atmayın. Proje takımı bunlar, yalnız bırakmayın.

Çehovski Medvedi

Nerede Konstantin İgropulo'nun oynadığı, içeride taraftar desteğiyle adam boğan Rus ayısı Medvedi, nerede şu anki Medvedi.

Her sezon takıma katkı yapabilecek oyuncu alıp "belki gruptan çıkabilirler" düşüncesi salmak yerine, tam tersini yapıp oyuncu kaybeden ve ligin orta kesimlerinden transfer yapan Medvedi'nin hikayesi değişiyor. Artık grupta averaj takımı olmaya doğru gidiyorlar ki, bu da Rus milli takımını ve Rus hentbolunu önümüzdeki dönemde biraz örseleyecek.

Ben onları grupta son sıraya, grup aşamasında ise izlenilirlik anlamında son sıralara yazıyorum.

Bu kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder