10.09.2014

Şampiyonlar Ligi'ne Genel Önbakış

               

Sırf Beşiktaş'ı yazacak halimiz yok. Tanıdık geldi diye diğerlerini çöpe atacak değilim. Zaten ayıptır söylemesi hepsiyle gönül bağım var, en yücesinden.

A Grubu

Kiel

Baştan söyleyeyim, Sparkassen Arena bence tarihin en klas salon isimlerinden biri.

Devam ediyorum.

Geçen sene Almanya şampiyonu oldular, ancak amaçları üç kupaydı. Pokal'i finalde, şampiyonlar ligini de yarı finalde kaybettiler. Ve tabii gaza geldiler. Sigurdsson ve Jallouz'u Barcelona'ya yollayıp (başları çok ağrıyacak) Canellas, Weinhold ve 2013 dünyada yılın en iyi hentbolcusu, aynı zamanda dünyanın en çok kazanan hentbolcusu (yıllık 1 milyon yoroya yakın) Domagoj Duvnjak aldılar. Weinhold'ün gelişi takımın savunmasına, Canellas zekasına, Duvnjak'sa kazanma alışkanlığına transfer oldu. Bayağı sağlamlar.

Bu grupta liderlik, direkt final four. Aşağısı mümkün değil.

PSG

Bunlar o kadar Qatar Investments parasıyla şampiyonlar liginde rezil olup, ligde de şampiyonluğu kaptırdılar ya, içimin yağları ne hale geldi anlatamam.

Geçen sene lig ve şampiyonlar liginin beraber gitmeyeceğini, kadroda tekil, pahalı yıldızlara değil de, derinliğe ihtiyaç duyduklarını anladıklarında, lige havlu atmış, şampiyonlar liginden elenmişlerdi. Enteresandır, çok iyi transferler yaptılar da, havuz bi kişi eksildi. Niye anlamadım.

Takımı Fransa Milli Takımı haline getirdiler. Barachet, Accambray ve tarihin en iyi kalecisi Omeyer takıma katıldı. Şimdi, savunmaya çok fazla abanmanın alemi yok, nasılsa sezon boyu gelen topların yüzde kırkını çıkaracak adam var.

Hücumdaysa kanatta Abalo-Csasar ve içeride Vori-Gunnarson var. Artık oyun kurucu pozisyonunda da Barrachet-Narcisse-Kopljar-Hansen-Honrubia rotasyonu var. Ama bençte de Phillipe Gardent var :(

Ayıp olmasın, böyle kadro kurup takımın başına Anadolu takımında bir kez kupa kazanmış teknik adam getirirsen olmaz. Olmadı.

Bu sene belki Les Bleus kafasıyla az daha ilerlerler, ama final four kuraya bağlı. Sanmam.

NaturHouse La Rioja

Biraz geçmişe gidelim, İspanya Ligi ASOBAL battı. Barcelona tek kaldı. Tüm İspanyollar kaçtı, Naturhouse La Rioja giden tüm ikinci sınıf İspanyolları toplayabilen tek takım. Biraz finansal durumu toplamışlar ki, Kolding'den Albert Rocas'ı geri getirmişler. Seyircileri iyi, iç sahada sorun çıkarırlar.

Tek sorun, çok dar kadro, çok az yıldız. Eğer şampiyonlar liginde bir takım üçüncü olacaksa, o takımın çeyrek finale gitme ihtimali olmalı. Ama bunların yok.

O yüzden üçüncü olabilirler mi, çok emin değilim. Deplasmanda maç kazanma konunsunda sıkıntı yaşarlar.

Metalurg

Şimdi, geçen sene iki Makedon takımının iç sahada herkesi öldürüp gruptan çıkmaları sürprizdi. Daha büyük sürpriz, bu takımların aynısını bu sezon yapabilmeleri ve aynı şekilde gruptan çıkabilmeleri olur. Ancak Vardar'a göre, Metalurg'un durumu daha basit: Brest ve tecrübesi sıfır Prvo'yu geç, ilk dörde gir.

İç saha hakikaten cehennem. Böyle klişeye lanet olsun ama, Makedonya deplasmanında hentbol oynayacağıma, Almanya karşısında San Marino stoperi olmayı tercih edebilirim. Bu sezon kadro daha geniş ve daha sert. İskandinav sertliği gibi değil ama gaza gelme ihtimali çok yüksek balkan oyuncularından oluşuyorlar. İlk dört tamam, üçü göreceğiz. Ama ilerleyebilmek için grup liderleriyle çapraz eşleşmekten kaçmak zorundalar. La Rioja en büyük hedefleri olur.

Prvo

Çook geniş kadro, çook yetenekli gençler, ki yarısı birkaç seneye milli takıma, oradan da Bundesliga'ya gider, ancak çook tecrübesizler.

Balkan ekolü Brest'i geçer, ancak Metalurg deplasmanında kaybederler, içeride yenseler de pek işe yaramaz. Bu kadar.


Brest

Yerel+Balkan takımı. Beşiktaşla aynı durumdalar. Çıkmaları zor, iç sahada alacakları galibiyetler çok kritik. Gruptan çıkma ihtimalleri bence Beşiktaş'tan daha az ama. Sona yazdım. Çok uğraşamam.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder