3.09.2011

Avusturya'dan Haberler Kötü

Viyana'da bugün başlayan EHF Erkekler Şampiyonlar Ligi eleme grubu mücadelelerinde Beşiktaş, İsveç'in Savehof ekibine 34-28 mağlup oldu.

Grubun ev sahibi Aon Fivers'ın salonu Sporthalle Margreten'de oynanan mücadeleye iyi başlayan taraf, karşılaşmanın ve tabii grubun da favorisi Savehof oldu. Joel Forsberg ve Tobias Albrechtson'un etkili oyunu ile goller bulan İsveç ekibi, özellikle ilk yarı boyunca merkezi çok iyi kullandı ve pivota çok hızlı top geçirerek farkı yarattı. Aslında çok yüksek skorlu bir başlangıç olmadı desem yeridir, 22. dakika geçildiğinde sadece 19 gol vardı karşılaşmada, Savehof 12 - Beşiktaş 7. Özellikle Ramazan'ın bulduğu uzun mesafeli gollerle direnmeye çalışan Beşiktaş, savunmada sorun yaşamaya devam edince farkı eritemedi ve ilk yarı 16-12 tamamlandı.

İkinci yarıya daha istekli başlayan taraf Beşiktaş oldu. Sağdan kurulan oyunlarla birlikte savunmayı açmayı başaran temsilcimiz, ilk 10 dakikada farkı azaltsa da, Ramazan'ın şut ritmini kaybetmesiyle birlikte yapılan top kayıpları ve dönen toplarla hızlı hücum yemeye başladı ve ikinci yarının ikinci on dakikası içinde fark bir kez daha açıldı. Set hücumlarda Jesper Nielsen'e, ani çıkışlarda da sağ kanat Joel Forsberg'e geçirilen toplarla birlikte 7-8 gollük bir fark yakalayan İsveç ekibine Ramazan'ın yerine oyuna giren Ozan Arifoğlu'nun arka arkaya bulduğu 3 golle cevap vermeye çalışsa da, son beş dakikaya girilirken durum 33-28'di.

Beş dakika kala x'in iki dakikası ile 1 kişi eksik kalan Savehof süreyi eritmeyi başardı ve maçı da 34-28 ile kazandılar.

İsveç ekibi adına maçın yıldızı Jesper Nielsen olurken, Beşiktaş'ın en dikkat çeken oyuncuları sağ oyun kurucular Ramazan Döne ve Ozan Arifoğlu oldular. Bu maçı kaybeden Beşiktaş, Dinamo Minsk, Aon Fivers maçının mağlubuna karşı grupta 3. sırayı alabilmek için oynayacak.

Bir not maç geçtiğimiz sene EHF Kupa Galipleri Kupası'nda Milli Piyango adına 36 gol bulan ve bu sene Beşiktaş'a katılan Okan Yalçıner, vizesi yetişmediğinden takımdaki yerini alamadı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder