5.09.2011

Beşiktaş EHF Kupası'nda


EHF Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde Eleme Turu 2. maçında Beşiktaş, Avusturya'dan ev sahibi Aon Fivers'ı 37-33 geçerek grupta 3. oldu ve EHF Kupası'na 3. turdan katılmaya hak kazandı.

Sporthalle Hollgasse'de yapılan mücadeleyi eşit sayıda Türk ve Avusturyalı taraftar izledi. Özellikle Savehof karşısında yapılan savunma hatalarından ders alıp, merkezi kapatmayı başaran Beşiktaş, etkili savunmanın yanına iyi hücumu ekleyerek rahat şekilde skor buldu. ilk 10 dakikayı 4 farkla önde geçen Beşiktaş, devre arasına 7 farkla üstün gitti, 21-14.


İkinci yarının başında Fivers'ın hücum ritmini bulmasını engelleyen ve Ramazan Döne'den oynanan set hücumları ve 9 metre gerisinden gelen yüzdeli şutlar ile birlikte farkı 8'e kadar çıkaran ekibimiz, Fivers'ın hücumlarına duvar ören kaleci İbrahim'in müthiş oyunuyla momentumunu korumayı başardı ve son 4 dakikaya 4 farkla üstün girdi.

Sonlara yaklaşırken Fivers'ın en etkili iki oyuncusundan biri olan Vytautas Ziura'nın iki dakikasıyla iyice rahatlayan Beşiktaş, karşılaşmadan 4 farkla üstün ayrıldı ve grubunu üçüncü tamamlayarak yine geçtiğimiz sene olduğu gibi EHF Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 14 gol bulan Ramazan Döne olurken, Fivers adına 10 gol kaydeden Romas Kirveliavicius akılda kalan bir diğer oyuncu oldu. 11 ayrı oyuncunun gol bulduğu Beşiktaş'ta özellikle rotasyonun dengeli kullanımı, sezonun geri kalanı için umut verdi.

Beşiktaş'ın EHF Kupası'ndaki muhtemel rakipleri arasında Tatran Presov, Magdeburg, Rhein-Neckar Löwen gibi takımlar bulunuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder