7.09.2011

Supercopa Asobal Atletico Madrid'in!

Sezon içinde büyük çekişmeye girmesi beklenen iki takım, Atletico Madrid ve Barcelona İntersport, lig galasından 1 hafta sonra Palacio Vistalegre'de, 11,963 kişinin önünde karşı karşıya geldi. Bir İspanya Süper Kupası maçının ulaştığı en yüksek izleyici sayısına sahip olan karşılaşmada ligin yeni ekibi Atletico Madrid, Barcelona İntersport'u 33-26 ile geçti ve sezon öncesinde ciddi bir uyarı yaptı geçtiğimiz senenin en iyi takımına.

Maç öncesinde 80'lerin unulmaz oyuncusu, eski BM Atletico de Madrid oyuncusu Cecilio Alonso'nun onurlandırıldığı ve giydiği üç numaralı formanın emekliye ayrıldığı mücadele öncesinde, atmosferin bu denli yüksek olması beklenmiyordu aslında. Maç öncesi güzel organizasyonların yanında, maçın santrasını da Euskaltel Euskadi'nin bisikletçisi Samuel Sanchez yaptı, o da ilginç bir diğer not. Şimdi maça geçme zamanı.



İki takım da çok sert savunmayla başladı mücadeleye. Özellikle kaleci Arpad Sterbik'in etkili oyunuyla Barcelonalılara gol şansı vermeyen Atletico, Kiril Lazarov'dan oynanan oyunlarla hücumda farkı yarattı ve katı Barcelona savunmasını açtı. Yine Madrit ekibinin Aguinagalde'nin savunmasını müthiş kullandığını da hatılatmak lazım. Barcelona'da savunmanın pivota geçirilen topları engelleyememesi, bu toplara çare bulamaması da ilginç bir not. İlk devre 3 farkla, Atletico lehine tamamlandı, 13-10.




İkinci yarıya da fişek gibi başladı Atletico. Luc Abalo'nun yırtıcı performansı ve Barcelona'nun savunma sertliğini bir türlü tekrar sağlayamaması, Madrit ekibinin ilk 6 dakikada 5 gol bulmasına sebebiyet verdi. İkinci ortalarına doğru Nagy'ı kilitlemeyi başaran Talant Dushabayev'in öğrencileri, son on dakikaya girerken yakaladıkları 4-0'lık seri ile fişi çekti, karşılaşmayı 33-26 kazanmayı başardı.



Maçın en değerli oyuncusu ödülü Atletico Madrid'in Bask oyuncusu Julen Aguinagalde Akuizu seçildi. En değerli kaleci, bu da bir garip, iki tane var zaten, Sterbik seçilirken, en iyi hücumcu ödülü de yine Aguinagalde'ye gitti.

Maç sonrası açıklamalara dönecek olursak;

Xavi Pascual: "İlk yirmi dakikayı niye böyle kötü çıkardık, anlamadım. İkinci yarı başındaki 6-2'lik seri sonrası ise takımı toparlamak kolay olmadı. Kötü bir mağlubiyet olduğunu düşünmüyorum, zira iyi oynayan bir takıma mağlup olduk."

Talant Dushabayev: "60 dakika boyunca 12.000 kişi tarafından desteklenmek mükemmel bir duyguydu. Böyle bir atmosferde benim bile oynayasım geldi. Bu tip bir salonda oynadığınızda ekstra bir güç oluyor üzerinizde, ki oyuncularım da bu gücü gösterdi. Harika bir oyun çıkardık.

Geçtiğimiz seneki sonuçlar sonrasında bu sene başında bu sezonun farklı olacağını göstermek çok güzel. Bu sene daha açız, daha başarılı olacağız. Galibiyeti ve kupayı buradaki ve televizyon başındaki taraftarlarımıza yolluyorum."

Sene içinde müthiş bir kapışma bizi bekliyor, Madrid 1-0 önde... Bu arada, maçın ufak bir özetini aşağıda bulabilirsiniz. Keyifli seyirler.

1 yorum:

  1. Genç, Atletico Madrid'in Ciudad Real'in haklarını ve kadrosunu devraldığını da yazaydın keşke. Talant Reyiz'in 12 bin kişi vurgusu o yüzden, koca futbol kulübünün bünyesine girince taraftar sayısı tavan yaptı birden.

    YanıtlaSil