14.08.2011

Toplam izleyici: 1 milyar

Ocak ayında yapılan Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası'nın Global MMK tarafından yayınlanan yayın raporu, şampiyonanın Avrupa'daki izlenilirliği ile birlikte Kuzey Afrika pazarında da yükselişte olduğunu gösterdi. İsveç'teki şampiyona 2122 saatlik toplam yayın ile bir önceki rekor olan 1450 saatin çok üzerine çıkarken, toplamdaki izleyici sayısı da ilk kez 1 milyara ulaştı.

Şampiyonanın finalini oynayan Danimarka ve Fransa'da rakamlar artış gösterirken, final maçı bir önceki şampiyonanın finalinde de yer alan Fransa'da yüzde 6'lık bir izleyici artışına ulaştı.

Bir sonraki şampiyonaya 2013'te kapılarını açacak olan İspanya, 2009'a göre bu yılki şampiyonada yüzde 320'lik seyirci artışı sağladı. Yayıncı Teledeporte'nin şampiyonayla ilgili 125 canlı, bant ya da haber yayını 21 milyon seyirciye ulaştı.

Almanya, her zaman olduğu gibi yine ölçümlerde ilk sırada çıktı. 38 maçın canlı yayınlandığı Almanya, 296 milyon toplam izleyici ile zirvede yer alırken, Fransa 233, Polonya da 216 milyon izleyici ile en fazla insana ulaşılan ülkeler oldu.

En yüksek seyirciye ulaşılan maç, ZDF'den yayınlanan ve 5.12 milyon insanın izlediği Almanya-Tunus grup mücadelesi olurken, Danimarka-İspanya yarı finalinin Danimarka'daki TV2'de yayın izlenme yüzdesi 70 ile zirve yaptı. 18 ülkede canlı yayınlanan Fransa-Danimarka finalinin toplam izleyici sayısı ise ölçüm yapılan 21 ülkede toplam 84.49 milyon olarak gerçekleşti.

Şampiyonaya süre bazında en fazla yer ayrılan bölge ise Mısır oldu. Kuzey Afrika ve Orta Doğu pazarıyla birlikte değerlendirilen Mısır'da 2011 Dünya Hentbol Şampiyonası'nın El Cezire Sport ve Nile Sport'taki yayını 229 saat 37 dakika 22 saniye ile ilk sırada bulunurken, 58 maçı canlı yayınlayan Sırbistan ikinci, Danimarka üçüncü, Norveç dördüncü sırada yer aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder