27.08.2011

Üsküdar Belediyesi'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki Rakipleri

Dün EHF Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın karşılaşacağı rakiplere şöyle bir önbakış atmıştık. Erkekler Şampiyonlar Ligi'nden, Kadınlar Şampiyonlar Ligi'ne dönelim bugün dilerseniz.

Üsküdar Belediyesi 2011/2012 sezonunda Avrupa macerasına Beşiktaş'tan bir gün önce başlayacak. 2 Eylül'de Slovakya'da ev sahibi IUVENTA Michalovce'nin karşısına çıkacaklar. Yolları biraz daha uzun olacak. Önce 4 takımlı 2 gruptan oluşan bir 1. Eleme Turu, ardından 4 takımlı 4 gruptan oluşan bir 2. Eleme Turu ve sonrasında da grup aşaması... İlk gruplarda ilk ikinin, ikinci gruplarda ise sadece birincilerin bir üst tura çıkacağı bu eleme turlarında klişe olarak: "Hataya Yer Yok!"

Peki B grubunda sahibi dışında kimler var? Haydi göz atalım:



IUVENTA Michalovce



Slovak ekibi Michalovce, grubun ev sahibi. Takımda 3 Ukraynalı dışında yabancı bulundurmayan Iuventa Michalovce, Avrupa Kupaları'nın gediklilerinden desek yeridir. Şampiyonlar Ligi'ndeki 4. sezonunu geçirecek olan Slovak ekibinin Avrupa'daki en büyük başarısı ise EHF Kupası'nda iki kez oynadığı (2006/2007-2007/2008) son 16 turu. Şampiyonlar Ligi'nde ise daha önce Eleme Turu'nu hiç geçemediler.

Takımın Bahriyeva başta olmak üzere 3 Ukraynalısı ciddi anlamda tehlikeli. Yerel yıldızlardan Lucia Tobiasova, Terezia Sollasova ve Alzbeta Pollakova da önemli skorerler.

Açılış maçı yapmak istemeyeceğiniz bir takım aslında Michalovce. Kendi evinde olmanın gücünü iyi kullanacaklarından eminim, ancak savunma ritmi bozabilirse, maç beklenenden daha iyi olabilir.

RK Zajecar



Üsküdar'ın bir başka rakibi RK Zajecar Sırbistan'dan. Yaklaşık 60000 kişilik bir ufak yerleşkenin takımı olan Zajecar, Avrupa sahnesine yeni yeni çıkmaya başladı. 1949 yılında kurulan kulübün hem erkekler, hem de kadınlar şubesi bulunuyor. 7 yabancısı bulunan ekibin en önemli oyuncusu bu sene Ejsberg'den Sırbistan'a transfer olan İspantol yıldız Marta Mangue. Kariyerinin zirvesindeyken Zajecar'a transfer olan bir Mangue ile çok can yakabilir Sırp ekibi. Yine Romen Elena Moise, Nina Jukopila gibi oyuncular da dikkat edilesi skorerler.

Geçtiğimiz sene 2. Eleme Turu'nda grupta takılmış ve Ehf Kupası'na düşmüş, orada da son 16 görmüştü Sırplar. Bu sene daha fazlasını istiyorlar, ki daha iyi bir kadroya sahipler. Bana göre en zor rakip onlar.

Britterm Veseli nad Moravou



Görünürdeki en zayıf rakip Çek Cumhuriyeti'nden. 2005/2006, 2008/2009 sezonlarındaki lig şampiyonluğu sonrasında geçen sezon da Çek Ligi şampiyonluğuna ulaşan ekip, bir kez de Çek Kupası'nın sahibi oldu.

Son yıllardaki sponsor yatırımıyla geçtiğimiz yıllara nispeten daha iyi bir takım kurmayı başaran Çekler, yerel yıldızlar dışında bir Ukraynalı, üç de Slovak'ı bulunduruyor kadrosunda. Özellikle eski Dnepryankalı Anhelina Vinyatynska, milli takımın yıldızlarından Tereza Chmelarova, 1975 doğumlu tecrübe Jarmila Koci ve Metz'de yetişip bir ufak Bundesliga macerası yaşayan, sonradan Veseli'ye dönen 1966 doğumlu kaleci Lenka Cerna, takımın en önemli oyuncuları.

İlk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılıyorlar. Daha önce 2007/2008 sezonunda Challenge Kupası'nda ve 2008/2009'da katıldıkları EHF Kupası'ndaki 2. tur şu ana kadar aldıkları en iyi sonuçları.

Diğer rakiplere nispeten biraz daha kolay gibi görünebilirler, ki ikinci maçı Üsküdar'a karşı oynayacaklar. Yani Michalovce karşısında alınacak bir galibiyet, moralleri yükseltip, bu maçı kolay hale getirebilir ekibimiz.

Birincil rakipler sonrasında ikincil rakipleri de şöyle bir belirteyim: Üsküdar grup birincisi olarak çıkarsa bir üst tura, 2. Eleme Turu'nda U Jolidon Cluj, Rostov-Don, Viborg HK (!) ile eşleşecek. Grup ikincisi olarak üst tura çıkması halinde ise Üsküdar'ı rakipleri şöyle: Byasen, BM. Elda Prestigio, WHC Metalurg.

Viborg'dan kaçmak için ikinci olmak mı lazım ne... Başarılar Üsküdar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder