20.08.2011

Bir kuzeyden, bir güneyden

Dünya Yıldızlar Hentbol Şampiyonası'nda finalistler belirlendi: Danimarka ve İspanya... Daha önce de bu turnuvada şampiyon olan kuzey takımı, ikinci kupası için 20 Ağustos Cumartesi gecesi İspanyollarla karşı karşıya gelecek.

2007 Dünya Yıldızlar Şampiyonu Danimarka, yarı finalde Fransa'yı 29-26 yenerken, ikinci yarıda rakibine 10 gol şansı tanıdı. 37'inci dakikada 20-14 geriye düşen Danimarkalılar, sert savunma ile rakibi top kaybına ve faullere zorladı. 5-0 ve 4-0'lık iki seri yakalayarak skorda üstülüğü ele geçiren ve Fransızları moral olarak çökerten Vikingler, karşılaşmadan 29-26'lık skorla galip ayrılmayı başardı. Danimarka, grup aşamasında Almanya'ya kaybetmesine rağmen tur atlamıştı.

Diğer yarı finalde ise İspanya, İsveç'i 24-23 mağlup etti. Devresi 11-10 İspanya lehine tamamlanan maçın büyük bölümünde skoru önde götüren İspanyollar, maç içinde beş kez 4 sayılık fark oluştursa da mücadeleyi ancak tek golle kazanabildi. Üst üste 3 gol atarak son bir buçuk dakikaya 24-23 geride giren İsveç, beraberlik şansını da yakaladı. Ancak 10 gol ile günün en skorer ismi Jim Gottfridsson'un bitime 20 saniye kala hızlı hücumda bulduğu şutu İspanyol file bekçisi Carlos Donderis çıkarınca maçın skoru belirlenmiş oldu. İspanya'da en golcü isim 6 golle Aitor Arino olurken, Talant Dujshebaev'in oğlu Alex, 3 golle maçı noktaladı.

Son iki şampiyonada üçüncülükte yer alan İsveç, bronz madalya için Fransa ile karşı karşıya gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder