14.08.2011

Yeni kuşağa yer açın

Kadınlarda hentbolun ekol ülkelerinden Danimarka, son dönemde sendeleyen büyüklerdeki ekibine yeni bir destek kıt'ası gönderiyor. Vikingler, ev sahibi Hollanda'ya karşı harika bir final maçı çıkararak Kadınlar U-19 Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü kez şampiyonluğu kucakladı.

9 gündür süren şampiyonanın son gününde tüm maçlarını kazanarak finale gelen Hollanda ile karşılaşan Danimarkalılar, 2 bin portakal renkli seyircinin izlediği şampiyonluk maçında 10 dakikayı 6-4 önde geçerken, bir ara beş sayı önde olduğu ilk yarıyı da 17-13 galip bitirdi. Danimarka'nın fiziksel üstünlüğüne karşı hücumda çok etkili olamayan Hollanda (final öncesi 6 maçta 210 gol atarak maç başına 35 gibi anormal bir ortalama tutturmuştu), ikinci yarıya üç gol üst üste yiyerek başlayınca (13-20) en önemli fark oluştu. Hollandalılar aradaki farkı kapatsa da, süre yeterli olmadı ve mücadeleyi 29-27 kazanan Danimarka 1996 ve 2007'den sonra bu kategoride üçüncü kez zirvede yer aldı.

Muratpaşa Belediyesi'nin nisan ayında Kupa-4 yarı finalinde elediği Hollanda'nın altyapı takımı olan Handball Academie oyuncularından oluşan ev sahibi ekip, Avrupa ikinciliği ile bu yaş grubunda tarihinin en önemli başarısına ulaştı. Geçen yıl Dominik Cumhuriyeti'nde yıldızlar dünya üçüncüsü olan takım, bu kez de 19 Yaş Avrupa ikinciliğine uzanarak başarısının tesadüfi olmadığını gösterdi.

Şampiyonanın en skoreri ise 2010'da Dominik Cumhuriyeti'nde de bu unvana ulaşan Hollandalı Lois Abbingh oldu. Final maçında 9 gol atan 92 doğumlu Abbingh, toplamda 7 maçta 65 golle müthiş bir istatistiğe imza attı.

U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nın üçüncülüğü Sırbistan'ı 34-28 yenen Avusturya'nın olurken, sırasıyla İsveç, Romanya, Hırvatistan ve İspanya ilk sekizi tamamlayan ekipler oldular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder