30.08.2011

Görünüm: Bundesliga 2011-12

Dünyanın mali açıdan en değerli hentbol ligi Toyota Hentbol Bundesliga'da yeni sezon 3 Eylül'deki maçlarla başlıyor. Yıldız oyunculardan kurulu takımlarla dolu sezonda 250 binin üzerinde biletli seyircinin maçları izlediği Bundesliga'da geçen yıl ilk şampiyonluğunu kazanan HSV Hamburg, yeni sezonda rekabetin odağındaki takım olacak. Lig tarihinin en başarılı ekibi THW Kiel ise boş geçtiği yılın ardından yeniden toparlanmak için mücadeleye başlıyor.

Ligdeki takımları kademe kademe değerlendirelim.

Şampiyonluk yarışı: Şampiyon kadroyu koçluğa getirilen Per Carlen'in oğlu Oscar Carlen ve Flensburg'un kalecisi Dan Beutler ile güçlendiren Hamburg, bu yıl ayrıca Color Line Arena'ya dar geldiğinden olsa gerek, bir büyük boy (12 bin 810 kişilik) O2 World Arena'ya geçiş yaptı. Kadro muhteşem: Gille Biraderler, Hırvat üçlü Vori-Duvnjak-Lackovic, uçan sağ kanatlar Schröder ve Lindberg ve Alman yıldız Pascal Hens. İlk bakışta şampiyonluk için onları geçmek zor gibi görünse de, Kiel'in de eli boş sezonda armut toplamadı. Kadroyu koruyan Kiel, sakatlık yüzünden geçen sezon istediği gibi kullanamadığı Kim Andersson'un da katkı yapmasıyla bu yıl Hamburg'un canını sıkabilir. Dünyanın en iyi kalecisi Thierry Omeyer dışında Narcisse, Zeitz, Ahlm gibi tecrübelilerin yanında bu yıl takımı sırtlamasını beklediğimiz oyun kurucu Aron Parmarsson ile fark yaratacak gibi görünüyor.

Geçen yılın sürpriz takımı Füchse Berlin ve Rhein Neckar Löwen, Şampiyonlar Ligi ile birlikte Bundesliga'yı götürmek için kadrolarını derinleştirseler de işleri Kiel ve Hamburg kadar kolay olmayacak.

Avrupa Kupaları: 2011'i altıncı sırada bitiren eski şampiyon Flensburg Handewitt, Ljubomir Vranjes önderliğinde yeni sezonda tekrar zirveye gidebilir. Akıllıca transferler yapan Kuzeylilerin, Lars Christiensen'i kaybetse de diğer Danimarklılar Michael Knudsen, Lasse Sven Hansen ve Thomas Mogensen ile sağlam bir temeli var. Macar Mocsai, Avusturya Milli Takımı'nın beyni Szilagyi, Karadağlı yeni transfer Alen Muratovic ve Holger Glandorf önemli oyuncular olarak Flensburg'u tekrar ilk dörde taşıyabilir. Kehrmann, Lichlein gibi önemli Alman oyunculara sahip Lemgo, bu yıl kadrosunu biraz daha güçlendiren eski Şampiyonlar Ligi şampiyonu SC Magdeburg, ilk 6 iddiası fazla olan ekipler. 12 kez Almanya şampiyonu olan Gummersbach'ı ise sezon içinde ciddi sıkıntılar bekliyor gibi görünüyor.

Vasatlar: Bundesliga'da 23. sezonunu geçiren TuS Nettelstedt, Melsungen, Hannover gibi ekiplerin bu yıl ilk 10'da finiş görmesi beklenmiyor. Aynı şekilde geçen yıl zaman zaman büyüklere sıkıntı çıkaran Wetzlar'ın da Avrupa vizesi alması sürpriz olur.

Ligin yeni takımları Bergischer 06, Hüttenberg ve Hildesheim'ın yukarıda kalması, ilk yıl için başarı addedilebilir.

2011-2012 Toyota Hentbol Bundesliga
Balingen-Weilstetten (2002'de kurulan ekip, 6. kez ligde oynayacak)
Vfl Gummersbach (46. sezonu, 12 kez Bundesliga şampiyonu)
THW Kiel (15 kez şampiyonlukla rekorun sahibi)
Füchse Berlin (Max Schmelling Arena'yı kullanan ekip geçen yılı 3. bitirdi)
FA! Göppingen (Sonuncusu 1972'de olmak üzere 8 kez şampiyon oldu)
TV Grosswallstadt (43'üncü sezonu, 6 kez şampiyon)
HSV Hamburg (10 yıldır ligde, ilk şampiyonluğunu geçen yıl kazandı)
TSV Hannover-Burgdorf (Ligin yeni ekiplerinden biri)
E.Hildesheim (Bundesliga'da 4. kez mücadele edecekler)
TV Hüttenberg (1985'ten bu yana ilk kez lige çıktı, 1600 kapasiteyle en küçük salona sahipler)
TBV Lemgo (2 kez lig şampiyonu, kadrolarından 4 önemli oyuncu gitti)
TUS Nettelstedt (Markus Baur çalıştırıyor. Sezona 8 transferle girdi)
SC Magdeburg (3 kez Avrupa şampiyonu. 1955'te kurulan köklü kulüplerden biri.)
Rhein-Neckar Löwen (2002'de iki takımın birleşmesiyle kuruldu. 13 bin kişilik SAP Arena'yı kullanıyor)
MT Melsungen (3 Yunan, 3 İsveçli oyuncuları var. Hamburg'dan kaleci Sandström'ü aldılar)
HSG Wetzlar (1998'den bu yana ligde. Ama yalnızca iki kez ilk 10'a girebildi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder