13.08.2011

U-19'da sürpriz final

Kadın hentbolunda son dönemin önemli atılım yapan ülkesi Hollanda'nın ev sahipliğinde düzenlenen U-19 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nda final belirlendi. Şampiyonadaki 7 maçını da galip tamamlayan Portakallar, yarı finalde Sırbistan'ı 42-33 yenerek tarihinde ilk kez bir hentbol Avrupa Şampiyonası'nda final gördü ve Danimarka ile eşleşti.

İlk yarısı sadece bir gol farkla (18-17) biten Sırbistan maçının ikinci yarısında 24 gol üreten Hollanda, 11 golü hızlı hücumlardan bulurken, kanat oyuncularından da 9 golle katkı aldı. Maçta yakın mesafeli toplarda çok başarılı oynayıp 19 kurtarış yapan Hollanda kalecisi Larissa Van Doorst da farkın açılmasında önemli rol oynadı.

Diğer yarı finalde Danimarka, Avusturya'yı 29-17 ile geçip finalist oldu. İlk yarıda 7 gol atan Avusturya, yedi metre çizgisinden kullandığı 6 ceza atışının sadece birini gole çevirebildi.

Şampiyonada Hollanda ve Danimarka U-19 Avrupa Şampiyonluğu için 14 Ağustos Pazar TSİ 18.30'da Rotterdam'daki Topsportcentrum'da kozlarını paylaşacak.

Bu şampiyonada 2009'da son dörde kalan Avrupa kadın hentbolunun devleri Norveç, Macaristan, Rusya ve Almanya'nın tamamının ilk 8 dışında kalması ilginç bir görüntü oluşturdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder